Testimonals

MARLIES VERVISCH

By 29/11/2020december 15th, 2020No Comments

Marlies Vervisch houdt van spontaniteit dat merk je meteen als je haar voor het eerst ontmoet.  Deze 26 jarige sympathieke woont met haar vriend, 2 poezen en 2 kippen in Roeselare. Ze houdt van structuur en de invulling van haar job brengt haar dat ook.

 

Alleen moet ze haar creatief ei ook kunnen leggen. Ze startte dit jaar een opleiding meubelstoffeerder haar uitlaatklep en de perfecte aanvulling van haar day to day boekhoud consultancy job in opdracht van MCL.

Ik ben sinds begin 2019 aan het werk voor MCL. Ik lever vandaag boekhoudkundige diensten aan bij een groot familie bedrijf gespecialiseerd in het verwerken van diepvries groenten, voor de vriesvakken van onder andere Colruyt en Delhaize. Daarvoor was ik verantwoordelijke voor accounts payable, crediteurenbeheer en betalingen.

.

Niet meteen een uitdaging dus bracht ik daar door zelf naar MCL te stappen verandering in. Ik heb er geen seconde spijt van. De mogelijkheid om veel bij te leren bij een consultancy job sprak me meteen aan. En ook het vertrouwen dat je krijgt voor je eigen expertise. Ik had met mijn 2 jaar voldoende ervaring en vooral ook een gezonde dosis goesting en nieuwsgierigheid naar meer…

“Ik leer het meeste bij omdat ik van aanpakken houd. Noem me gerust de brandjes blusser. Ook al weet ik niet meteen de oplossing… Ik zoek het uit en kom er zeker achter. Voor mij is het belangrijk om de boekhoudkundige processen te verbeteren en vooral te voorkomen wat eerder fout gebeurde. Het vooruitdenken is uiteraard op de finance afdeling van alle belang.”

Toen ik met mijn huidige opdracht begon zag ik heel wat groeipijnen bij het overschakelen en digitalisering naar het huidige ERP pakket. Iedereen was overgeschakeld, je zou denken super here we go… maar ik merkte dat eigenlijk niemand echt goed wist wat de voordelen waren en hoe je heel efficiënt met het specifieke boekhoudprogramma aan de slag kan.

“Dus ja ik ben zeker dat MCL door onze expertise zo mooi in te zetten mee helpt ondernemen in dynamische tijden! Heel blij om.”

Ik organiseerde interne opleidngen en gaf tips om efficiënter te werken. De boekhoud controles die achter bleven door het dagelijkse te lange werk, konden zo hervat worden en werd opgezet in optimalisatie van de uitvoering als de rapportage. Ook van de overdracht manuals werd er werk gemaakt. Ik voel echt dat ik zo veel in beweging gebracht heb.

“Ik ben heel graag als fulltime kracht aan de slag bij MCL. Ik wil zekerheid vanuit de job en mijn expertise, maar met voldoende boeiende opdrachten en dat krijg ik bij MCL. In die 2 jaar consultancy heb ik al 20 keer meer geleerd dan wanneer ik aan de slag was als accountant. Je bent een beetje de redder, het geeft me zo’n goed gevoel als ik mensen kan vooruit helpen.”

Voor mij is het dan ook het doel voor 2021 alles wat we in 2020 als ad hoc problemen tegen kwamen op de boekhouding te gaan filteren en om te buigen in afgevinkte cases, waaruit we leerden en dus voorgoed anders aanpakken, volgens de behoefte van het bedrijf!

Dank je wel Marlies voor jouw dynamiek en je verhaal.
MCL is heel blij met jou als part of the team.